US: 1-941-4621-069
  
Cyprus: 3-572-2052-781

Go Back   ISPsystem.com Forums > VMmanager > General discussion

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 06-29-2010, 10:53 AM   #1
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 7
russum is on a distinguished road
Question vdsmanager - dedicate entire core for a single vps

Would I be able to dedicate entire CPU core to a single VPS? Basically my server CPU has 8 cores, would I be able to create 8 VPSs running on each core? Is thre an option for dedicating cores or just setting a GHz parameter for each VPS?

Thank you!
russum is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 01:48 PM   #2
ISPsystem team
 
slava's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: ISPsystem
Posts: 588
slava is on a distinguished road
Default

You need to create VDS'es and expose each CPU frequency the same kind of one CPU core in node
slava is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2010, 11:03 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 7
russum is on a distinguished road
Question

Quote:
Originally Posted by slava View Post
You need to create VDS'es and expose each CPU frequency the same kind of one CPU core in node
OK, that makes sense. Thanks for the reply.

Another question, in the provided screenshots I did not see an option to limit the connection speed. Let's say my server is connected to 100mb/s pipe, would I be able to limit a VDS to 10mb/s?
russum is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2010, 11:16 AM   #4
ISPsystem team
 
slava's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: ISPsystem
Posts: 588
slava is on a distinguished road
Default

Quote:
I did not see an option to limit the connection speed
If you use OpenVZ virtualization you need enable this feature.
Add to /usr/local/ispmgr/etc/vdsmgr.conf
Code:
Option EnableTS
and restart vdsmgr proccess
Code:
killall vdsmgr
and open again in the webbrowser

See also http://en.ispdoc.com/index.php/Confi...s_(VDSmanager)
slava is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2010, 01:47 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 7
russum is on a distinguished road
Question New VDS error...

I didn't want to create a new topic again since I had this one open here but let me know if that's what I need to do.


I installed the VDSManager to a fresh Debian install. Now when I try to create a VDS in the control panel, I get
"Error: Internal error VDS not found" error. When I try to create a VDS in the console manually with the
"vzctl create ..." command I get
"Unable to open /dev/vzctl: No such file or directory
Please check that vzdev kernel module is loaded and you have sufficient permissions to access the file.
" and when I enter vzctl astatus command, I get "CD IT missing" error.

How would I fix this?

Thank you.
russum is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2010, 02:03 PM   #6
ISPsystem team
 
slava's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: ISPsystem
Posts: 588
slava is on a distinguished road
Default

Quote:
"Unable to open /dev/vzctl: No such file or directory
Your server is not booted with OpenVZ kernel.
Please check this when you reboot server, check grub configuration. What OS you have, you need install VDSmanager-Linux-OpenVZ into (on) CentOS 5.5.
slava is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2010, 01:58 AM   #7
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 7
russum is on a distinguished road
Default

I installed VDSmanager-Linux-OpenVZ on Debian (not CentOS 5.5), would I need CentOS for the VDSManager or can it work with Debian too?

GRUB2 config file does have an OpenVZ record but I think it's not default (the server is in a remote location so I can't pick it manually) so I will see if it works when it's loaded with the openvz kernel.
russum is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2010, 02:28 AM   #8
ISPsystem team
 
slava's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: ISPsystem
Posts: 588
slava is on a distinguished road
Default

If you install into Debian system you need install OpenVZ's packages and kernel manually, because we recommend use CentOS for this virtualization.
See OpenVZ.org manuals how install OpenVZ on Debian. And after installation all will work.
I see it installed if you have records in GRUB. Try now boot with OpenVZ kernel.
slava is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2010, 03:26 AM   #9
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 7
russum is on a distinguished road
Default

Thanks for your help, I installed it on CentoOS 5.5 and it works perfect!
russum is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2010, 09:47 AM   #10
Junior Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 7
russum is on a distinguished road
Default

Do I not see it or there is no way to stop (shutdown) a VPS in the panel (not the "Disable Server" button in the admin panel)? I only see reboot. Shouldn't vps owners be able to shutdown their vps if they want to?
russum is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:01 AM.