US: 1-941-4621-069
  
Cyprus: 3-572-2052-781

Go Back   ISPsystem.com Forums > ISPmanager > General technical discussion

Notices

Reply
 
Thread Tools
Old 11-17-2011, 08:40 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 28
b:z is on a distinguished road
Post Customize hosting server and main site

Hello,

I have a case and may need your idea:

There are two servers:
1. Server 1: Running ISPManager Pro and Bill Manager with main roles:
- Web data.
- Provide hosting services.
- Database.
- Mail.
--> all for customers only.

Note: No DNS management in ISPManager. It's being control by another separate DNS service (djbdns) which is also installed on this server.

2. Server 2: Host only main site which is accessible by all Customers and Guests, so main purposes: Ex: mainsite.com

- Handle new Customers enrolment.
- Store all web data and mysql database of only mainsite.com
- All email accounts should be control by server 1

Suppose: i have one license of ISPManager and one BillManager.

How could i do to accomplish this?
Where is the best to install BillManager?

Please advise me.
Thank you very much


Last edited by b:z; 11-17-2011 at 08:44 PM.
b:z is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2011, 04:05 AM   #2
ISPsystem team
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 111
GakcaT is on a distinguished road
Default

You would recommend you to install ISPmanager Pro on the first server and BILLmanager on the second one.
In this case the first server stores users web data, databases and controls all email accounts. The second server with BILLmanager processes all operations on users enrollment. After that you just need to integrate ISPmanager with BILLmanager http://en.ispdoc.com/index.php/Server_management
GakcaT is offline   Reply With Quote
Old 11-18-2011, 06:12 AM   #3
Junior Member
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 28
b:z is on a distinguished road
Default

Thanks GakcaT,

How about mail accounts of 'mainsite.com' which is intended to be managed by ISPManager (on first server)?
And if this site is created under ISPManager, how could i edit Apache vhost of 'mainsite.com' so that it will point to Apache vhost on Server 2?

b:z is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 07:13 AM.