US: 1-941-4621-069
  
Cyprus: 3-572-2052-781

Go Back   ISPsystem.com Forums > ISPmanager > Troubleshooting


Reply
 
Thread Tools
Old 11-13-2012, 01:10 PM   #1
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 71
Helmi is on a distinguished road
Default Exim mail sending problem

Hi,

exim basically runs well on my server - mails get sent normally. Since a few days now without updates or config change some mails get stuck in the queue for days. But only some and there don't seem to be errors with the receiver server or account anyhow.

After walking through the log i found this:

Code:
2012-11-11 04:50:48 1TWC7z-002LAM-9d == xxx@aaa.ac.uk R=dnslookup T=remote_smtp defer (-1): "none" is not a valid IP address for the "interface" option for remote_smtp transport
2012-11-11 04:50:48 1TVoKj-001ePE-8N == xxx@aaa.ac.uk R=dnslookup T=remote_smtp defer (-1): "none" is not a valid IP address for the "interface" option for remote_smtp transport
2012-11-11 04:50:48 1TWMOO-002dDO-7z == xx.yy@gmail.com R=dnslookup T=remote_smtp defer (-1): "none" is not a valid IP address for the "interface" option for remote_smtp transport
2012-11-11 04:50:48 1TVS5I-000pF6-RS == xx.yy@gmail.com R=dnslookup T=remote_smtp defer (-1): "none" is not a valid IP address for the "interface" option for remote_smtp transport
2012-11-11 04:50:48 1TQzqp-001mPp-3b == xx@aaa.de R=dnslookup T=remote_smtp defer (-1): "none" is not a valid IP address for the "interface" option for remote_smtp transport
2012-11-11 04:50:49 1TWN87-002eKT-7G == m.aaa@t-eee.de R=dnslookup T=remote_smtp defer (-1): "none" is not a valid IP address for the "interface" option for remote_smtp transport
2012-11-11 04:50:49 1TRmVd-003CC3-Dq == h.aaa@t-xxxx.de R=dnslookup T=remote_smtp defer (-1): "none" is not a valid IP address for the "interface" option for remote_smtp transport
2012-11-11 04:50:49 1TWvEv-003dzI-8K == sssss@gmail.com R=dnslookup T=remote_smtp defer (-1): "none" is not a valid IP address for the "interface" option for remote_smtp transport
2012-11-11 04:50:49 1TVoOh-001eUd-5s == eeee@gmail.com R=dnslookup T=remote_smtp defer (-1): "none" is not a valid IP address for the "interface" option for remote_smtp transport
2012-11-11 04:50:49 1TWvOn-003e5C-42 == ss.sss@gmail.com R=dnslookup T=remote_smtp defer (-1): "none" is not a valid IP address for the "interface" option for remote_smtp transport
2012-11-11 04:50:49 1TWC9E-002LB7-BS == aaxxxa@gmail.com R=dnslookup T=remote_smtp defer (-1): "none" is not a valid IP address for the "interface" option for remote_smtp transport
I've checked /etc/exim/domainips but that looks fine. Also i can't find anything in the config that shows a problem regarding a sender interface.

Basically mail continues to work well it's just sometimes these messages appear and only for a few days now.

Any idea where this may come from?
Helmi is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 09:37 PM   #2
ISPsystem team
 
slava's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: ISPsystem
Posts: 588
slava is on a distinguished road
Default

Hello,
check /etc/exim/domainips for 'none' record
slava is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 11:45 PM   #3
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 71
Helmi is on a distinguished road
Default

Like i said i checked that already - couldn't find anything with none.
Helmi is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 08:26 AM   #4
ISPsystem team
 
slava's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: ISPsystem
Posts: 588
slava is on a distinguished road
Default

grep -R none /etc/exim
slava is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 10:00 AM   #5
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 71
Helmi is on a distinguished road
Default

nothing at all.
Helmi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:35 AM.