ISPsystem.com Forums

ISPsystem.com Forums (http://forum.ispsystem.com//index.php)
-   Feedback & Feature Requests (http://forum.ispsystem.com//forumdisplay.php?f=9)
-   -   Thunderbird email client. (http://forum.ispsystem.com//showthread.php?t=1553)

pdhodges 10-23-2011 04:31 AM

Thunderbird email client.
 
Thunderbird is a popular open source email client. It would be helpful if you would include information about connecting with Thunderbird.
  • server name
  • port numbers
  • Connection Security Type
  • Authentication Method

slava 10-23-2011 06:49 AM

Hello,
leave all the default settings. Supported protocols are POP3 and IMAP

pdhodges 10-23-2011 10:58 AM

I started a new account on Thunderbird and used defaults. After about a minute in comes back telling me login failed and offering me to enter a new password. I know the password is correct because I can log in using web mail.

Thunderbird is looking for smtp.icon55.com and mapi.icon55.com. I changed the Thunderbird request to mail.icon55.com. This had the same result.

I added smtp and mapi to the Domain Names (DNs) -> mail servers line. The reslt was the same. That line now reads mail mail imap smtp.

Any suggerstions?

slava 10-23-2011 05:07 PM

What login you use? Your login should be like email address (user@example.com) and in lowercase symbols.
We have instruction for Outlook Express, I think it will help http://en.ispdoc.com/index.php/Confi...utlook_Express

pdhodges 10-25-2011 06:17 PM

I have read the above reference and number of times and have set up an account with the defualts as you suggest.

The error message I am getting from Thunderbird is saying the server is not a MAPI4 server.

slava 10-26-2011 03:24 AM

Your should use IMAP protocol and connect to port 143 = not MAPI

pdhodges 10-26-2011 12:49 PM

OK, I am using imap. I am using port 143. There are three possible authentication methods available for imap. None, STARTTLS and SSL/TLS. I have tried all three.

I have used mail.icon55.com and imap.icon55.com as server names. The servers are found but will not authenticate. I keep getting asked to try another passworrd.

I am certain I am typing in the correct password. I have double and triple checked every step of the way.

slava 10-26-2011 08:16 PM

Use None method, also try work in other email client.


All times are GMT +2. The time now is 10:17 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.